Araç Kasko Sigortası
En Ucuz Araç Kasko Tekliflerine Ulaş!
Araç Kasko Sigortası Nedir?
Kasko, hasar ve kaza durumlarında aracında ortaya çıkan zarar masraflarını karşılar. Bu sayede yüksek hasar masraflarına karşı bütçeni korur. Kasko sigortan aşağıdaki durumlarda devreye girer;
- Aracının başka bir araçla çarpışması
- Aracına başka bir aracın ya da yabancı bir maddenin çarpması
- Aracını iraden dışında bir yere çarpman
- Üçüncü kişilerin aracına zarar vermesi
- Aracının ve parçalarının çalınması
- Aracının yanması
Kasko Yaptırmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
İlk defa kasko yaptırmak isteyenler ya da kasko yenileme zamanı gelen araç sahipleri için poliçe seçimi yapmak oldukça önemli bir konudur.Kasko yaptırma sırasında dikkat edilecek ilk kriter poliçenin teminat kapsamıdır. İhtiyari mali mesuliyet (İMM),hasarsızlık indirimi koruma, orijinal cam değişimi, ikame araç, servis geçerliliği gibi avantajlı kasko teminatlarını kapsayan bir poliçe tercih edersen, hasar durumlarına karşı daha geniş kapsamlı bir koruma elde edebilirsin. Araç kasko yaptırma konusunda bir diğer önemli kriter ise bütçene uygun poliçeyi belirlemektir.En uygun primlerle en kapsamlı poliçeyi anında bulabilmek için bilgilerini girerek hızlı kasko teklifi alabilirsin. Bu sayede kendi ihtiyaçların için en iyi kasko teklifini seçerek hasar risklerine karşı güvence oluşturabilirsin. Daha düşük kasko ücretleri olan poliçeleri incelemek için teminat kapsamı dar olan ürünlere bakabilirsin.
Kasko Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Araç kasko fiyatları hesaplanırken aracının markası, modeli, üretim yılı, plakası gibi unsurlar dikkate alınır. Aynı zamanda ehliyet süren ve mesleğin de fiyatları etkiler.Aracınla daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığın da kasko fiyatının hesaplanmasında etkili bir unsurdur. Hasarsız geçirdiğin bir yılın sonunda poliçeni yenilerken hasarsızlık indirimi alabilir, kasko poliçeni daha uygun bir fiyata yaptırabilirsin.Kasko fiyat hesaplamasında en önemli kriterlerden biri de teminat kapsamıdır. Çarpma, çarpılma gibi ana teminatların yanında kasko sigortana birçok ek teminat ekletebilirsin. Örneğin mini onarım, yol yardım ya da ihtiyari mali mesuliyet ek teminatları olan bir kasko sigortasının fiyatı, ek teminatları olmayan bir kaskoya göre daha yüksek olabilir.
İNDİRİMLİ FİYATLARIMIZLA
Hemen Teklif Alın!
Zemura Sigorta Türkiye’de bulunan tüm sigorta şirketlerinin sizler için hazırladığı güncel ve anlık “yenileme” tekliflerini görmenizi sağlayarak daha kolay seçim yapmanıza yardımcı olmaktadır.
Kasko Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kasko sigortası isteğe bağlı yapılan bir sigorta türüdür. Yani kasko sigortası yaptırmak için yasal olarak herhangi bir zorunluluğun yoktur. Ancak kasko sigortası, zorunlu trafik sigortası kapsamında olmayan doğal afet gibi bazı riskleri de kapsadığı için avantajlı bir sigorta türüdür.
Zemura Sigorta aracılığıyla online olarak kasko sigortası alabilir, ödemelerini banka kartı veya kredi kartı ile gerçekleştirebilirsin. Dilersen kredi kartın ile yaptığın ödemelerde taksitli kasko fırsatlarından da yararlanabilirsin.
Zemura Sigorta aracılığıyla online olarak kasko sigortası alabilir, ödemelerini banka kartı veya kredi kartı ile gerçekleştirebilirsin. Dilersen kredi kartın ile yaptığın ödemelerde taksitli kasko fırsatlarından da yararlanabilirsin.
Kasko sigortasını isteğe bağlı yaptırabilirken trafik sigortasını zorunlu olarak yaptırman gerekir. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmazsan trafik cezası gibi idari yaptırımlarla karşılaşabilirsin. Kasko ve trafik sigortası arasındaki diğer farklar aşağıdaki gibidir.
Trafik Sigortası:
- Bu sigorta türü bir kaza yaşadığında karşı tarafta meydana gelebilecek hasarları karşılar.
- Trafik sigortasının teminatları limitleri devlet tarafından belirlenir; sabittir ve değiştirilemez.
- Trafik sigortası fiyatları, serbest tarife üzerinden gerçekleştirilir. Bu nedenle trafik sigortası yaptırdığında kapsamı değişmez fakat fiyatlarında değişkenlik olabilir.
Kasko Sigortası:
- Kasko sigortası bir kaza yaptığında kendi aracında meydana gelen hasarları karşılar.
- Bu sigortanın teminatlarını sen belirleyebilirsin. Ayrıca dilersen ek teminatlar ile sigorta poliçenin kapsamını genişletebilirsin.
- Ödeyeceğin kasko sigortası fiyatları, poliçenin kapsamına göre değişkenlik gösterir.
Kasko sigortasının teminat kapsamı, hem sana hem de sigorta şirketine bağlı olarak değişebilir. Genellikle sigorta şirketleri; çarpma, çarpılma ya da çalınma gibi konuları ana teminat olarak sunar. Bu teminatlara ek olarak doğal afetler nedeniyle yaşadığın hasarlar veya yanlış akaryakıt dolumu gibi teminatları da poliçene ekletebilirsin. Kasko neleri karşılar daha detaylı bilgi için tıkla.
Kasko indirimi, mesleğine ve aracının hasarsızlık durumuna göre farklılaşır. Örneğin, uzun süre aracınla herhangi bir kaza yapmazsan daha sık kaza yapan sürücülere göre daha az kasko ücreti ödersin.
Kasko teklifi almak için kasko yaptıracağın araca ait trafik tescil belgesi veya halk arasında sık kullanılan tabir ile ruhsat bulundurman yeterlidir. Bunun dışında teklif almak için ekstra herhangi bir belgeye gerek yoktur.
Kasko sigortası yaptırdığında bir senelik sigorta sözleşmen boyunca aracın hiçbir hasar almazsa poliçe indirimlerine ek olarak hasarsızlık indiriminden faydalanma hakkı kazanırsın. Hasarsızlık indirimini kasko poliçesi yenileme döneminde kullanabilirsin. Bu indirim yıldan yıla farklılık gösterebilir. Örneğin ilk kez kasko sigortası yaptırdıktan sonra 12 ay sonunda %30 oranında hasarsızlık indirimi elde edersin. İlerleyen süreçte bu indirim oranı, %60’a kadar çıkabilir. Aracın hasar almadığı sürece hasarsızlık indirimi oranı artmaya devam eder.
%100 rüculu hasarlarda hasarsızlık indiriminden faydalanmaya devam edebilirsin. Ancak kazada kusurunun bulunmadığını ve kusurun karşı tarafta olduğunu resmi evraklarla belgelemen gerekir. Bunu ispatladığın takdirde sigorta şirketinden hasar tazminatı alabilir aynı zamanda hasarsızlık indiriminden de yararlanmaya devam edebilirsin.
Eğer aracının camı kırılırsa, farında veya aynasında herhangi bir hasar meydana gelirse bir defaya mahsus olmak kaydıyla hasarsızlık indirimini kaybetmezsin. Ancak bu durum, sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Bahsedilen olaylar hariç diğer tüm durumları sigorta poliçesi yaptırırken ek olarak belirtmen gerekir aksi durumda hasarsızlık indirimi hakkını kaybedebilirsin.
Sigorta şirketini değiştirsen de o zamana kadar kazandığın hasarsızlık indirimi aynı şekilde devam eder. Yani süreç baştan başlamaz. Sigorta şirketleri hasarsızlık indirimlerini TRAMER kayıtlarından kontrol etmeye devam eder.
Kasko değer listesi; aracının markasına, modeline ve üretim yılına göre değişiklik gösterir ve araç kasko bedelinin oluşturulmasını sağlar. Türkiye Sigorta Birliği tarafından belirlenen bu liste, her ay yenilenir. Herhangi bir kaza sonucunda sigorta şirketinin sana ödemesi gereken ücretin belirlenmesinde de etkilidir. Türkiye Sigorta Birliği internet sitesinde Kasko Değer Listesi’ne ulaşmak mümkündür.
Kasko değerinin hesaplanabilmesi için aracının üretim yılı, markası, modeli ve tipi gibi bilgilere ihtiyaç duyulur. Bu konuda Türkiye Sigorta Birliği tarafından belirlenen değer listesi baz alınır ve aracının bilgilerine göre değer hesaplanır.
Kasko sigortası poliçeleri genellikle yıllık olarak hazırlanır. Bu nedenle her yıl kasko yenileme işlemini yapman gerekir. Kasko poliçenin süresi, poliçeyi yaptırdığın gün öğlen saat 12.00’de başlar ve 365 gün sonunda saat 12.00’de dolar.
Bazı zararlar kasko teminatları dışında kalabilir. Kasko sigortası kapsamında ödeme alamayacağın ve kasko sigortanın bozulacağı durumlar aşağıdaki gibidir:
- Savaş durumu, istila, iç savaş, ayaklanma, isyan ve benzeri siyasi-askeri olaylar nedeniyle aracında meydana gelen zararlar
- Nükleer patlamalar, nükleer yakıt yanmaları, nükleer atık sonucu radyoaktivite bulaşmaları, tüm bunların gerektirdiği tedbirler sonucu oluşan zararlar
- Aracının çekilmesi dışında kamu otoritesi tarafından aracına yapılacak tasarruflar neticesinde oluşabilecek zararlar
- Sigorta poliçesinde sözü geçen aracının sürücü belgesi bulunmayan kişi veya kişiler tarafından kullanılması durumunda sırada almış olduğu zararlar
- Sigortalı aracın Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesi dışında bir miktarda alkol almış veya uyuşturucu madde kullanmış kişi tarafından kullanıldığında oluşabilecek zararlar
- Araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma veya yük taşıma kapasitesinden daha fazla yük veya yolcu alımı durumunda araçta meydana gelen zararlar
- Terör eylemleri ve sabotaj sonucu oluşan; bahsedilen eylemleri engellemek amacıyla yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler neticesinde oluşan biyolojik/kimyasal zehirlenme veya bulaşma sonucunda oluşan tüm zararlar
- Aracın arıza veyahut hasar nedenleriyle zorunlu olarak taşınması sırasında meydana gelebilecek sigorta teminatı kapsamındaki zararlar ve aynı neden aracın ruhsatlı sefer yapan gemiler, trenler tarafından taşınması sırasında meydana gelebilecek zararlar hariç kara, nehir, deniz veya havada taşınması durumunda meydana gelebilecek zararlar
- Aracına senin, tarafından fiillerinden sorumlu olduğun kişiler veya beraber yaşadığın kişiler tarafından kasti olarak verilen zararlar, aracının çalınması veyahut kaçırılması sonucu meydana gelen zararlar
Aracınla herhangi bir kaza yaptığında hasar ihbarı ile sigorta şirketine durumu bildirmen gerekir. Hasar ihbarı yaparken kazanın gerçekleştiği yerde aracın fotoğrafını çekmen önemli bir detaydır. Kazaya taraf olanlar tarafından tutulan tutanağı sigorta şirketine ilettiğin takdirde hasar ihbarı yapmış olursun. Hasar ihbarı yapılabilmesi için gereken diğer evraklar genel olarak şöyle sıralanır:
- Sigorta poliçesi fotokopisi
- İfade tutanakları
- Görgü tespit tutanağı
- Kaza tespit tutanağı
- Alkol raporu
- Kazadaki hasarı gösteren fotoğraflar
- Hem senin hem de araç sürücülerinin ehliyet ve ruhsat fotokopileri
- Aracın rehinli veya ipotekli ise bankadan alman gereken belgeler
Ancak farklı sigorta şirketleri, farklı belgeler talep edebilmektedir. Bu nedenle de ihbar yapmadan önce sigorta şirketini aranman en doğrusu olacaktır.
Kasko çeşitleri; dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere dört farklı sınıfa ayrılmıştır. Kasko ürünlerinin sınıflara ayrılmasının nedeni, kasko teminat kapsamıdır. Dar kasko yaptırdığında kasko sigortasının ana teminatlarının yalnızca bir kısmı için teminat alabilirsin. Kasko ise kasko sigortasının ana teminatlarının hepsini kapsar.
Genişletilmiş kasko tercih edersen kasko sigortasının genel teminatlarının yanında bazı ek teminatlardan da faydalanabilirsin. Tam kaskoda ise genişletilmiş kaskodan farklı olarak genel kasko teminatları ve ek sözleşmelerle teminat kapsamına eklenebilecek tüm riskleri kapsama dâhil etmiş olursun.
Araç çalınması durumunda araçtaki merkezi kilit ve alarm sisteminin değiştirilmesi ana kasko teminatlarında bulunmaz. Dilersen sigorta poliçesi hazırlanırken bu teminatı da poliçene ekletebilirsin.
Araç değişikliği yapsan da o zamana kadar kazanmış olduğun kasko sigortası hasarsızlık indirimi aynı şekilde devam eder. Yani yeni aracında da hasarsızlık indirimini kullanabilirsin.
Aracının ruhsatını devrettiğinde kasko sigortanı devredemezsin. Bunun sebebi sigorta poliçesinin ruhsat sahibi adına düzenlenmesidir.
Önceki aracının kasko sigortasını yeni satın aldığın araç için kullanabilirsin. Bunun için ilgili sigorta şirketini durumdan haberdar etmen gerekir. Ardından sigorta şirketin kasko poliçene ek olarak bir belge hazırlar ve poliçeni günceller.
Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre alkollü kazada araçta meydana gelen zararlar kasko sigortası kapsamının dışında kalır. Yani belirlenen alkol sınırını geçtiğin takdirde kaza yaparsan kasko sigortası hasarını karşılamaz.
1 Ocak 1994 tarihinde yürürlüğe giren, Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayımlanmış Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları’na göre aracının çekilmesi sırasında oluşan hasarlar teminatlara dâhildir.
En ucuz araba kaskosu teklifleri arasında genel olarak daha dar kapsamlı ama primleri daha uygun olan poliçeler vardır. Bu açıdan düşük teminatlı kasko sigortası satın almak istiyorsan kasko sigortası ürünlerinden biri olan dar kaskoyu tercih edebilirsin. Ayrıca prim ödemelerini azaltmak adına meslek indiriminden de yararlanabilirsin.
Kaza anında kasko şirketlerinden fayda alabilmek için kazadaki hasarı belgelemen gerekir. Sonrasında sigorta şirketine telefon ederek çekici ve/veya ikame araç talebinde bulunabilirsin.
Hasar ihbarı yaptıktan aracını sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislere götürebilir ve tamir ettirebilirsin. Gerekirse hasar dosyasının takibini sigorta şirketinin internet sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla yapabilirsin.
Kaza anında ve sonrasında ulaşabilmen adına Zemura Sigortanın anlaşmalı olduğu kasko sigortası şirketleri ve iletişim hatları aşağıdaki gibidir:
- Sompo Sigorta: 0(850) 250 81 81
- Allianz Sigorta: 0(850) 399 99 99
- Unico Sigorta: 0(850) 222 2800
- Ak Sigorta: 0(216) 280 88 88
- Ray Sigorta: 444 4 729 / 0(212) 363 26 00
- Anadolu Sigorta: 0(850) 724 08 50
- Axa Sigorta: 0(212) 334 24 24
- Zurich Sigorta: 0(850) 250 75 00
- Doğa Sigorta: 0(850) 851 51 00
- Türk Nippon Sigorta: 0(212) 444 88 67
- Gulf Sigorta: 444 1 244
- HDI Sigorta: 0(850) 222 84 34
- Türkiye Sigorta: 0(850) 202 20 20
- Mapfre Sigorta: 0(212) 334 90 00
Kasko sigortası prim koruma teminatı, tüm sigorta şirketlerinde bulunan bir teminat değildir. Bu teminat sayesinde sigorta şirketi; istem dışı işsizlik, hastane yatışı, geçici iş göremezlik gibi durumlar yaşadığında poliçe priminin tamamını güvence altına alır ve 6 ay taksitle sana ödeme yapar.
Kasko sigortası acil yardım hizmetleri, her sigorta şirketinde bulunmayan bir hizmet türüdür. Bu hizmeti aldığın sigorta şirketi yardımın durumuna göre sana belli ödemeler yapar.
Kasko sigortası, el senedi ile satılan ve kazaya karışmış araçların hasarlarında herhangi bir işleve sahip değildir. Mevzuat gereği aracında mülkiyet değişikliği yapmak istiyorsan noter satışı yapman gerekir. Noter haricinde bir el sözleşmesi ile herhangi bir işlem gerçekleştirdiğinde bu durum aracı satan kişinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
- Kaza ve hasar anında ilk iş olarak kazanın gerçekleştiği tarihten başlayarak 5 iş günü içerisinde kazayı sigorta şirketine bildirmek,
- Gerekli kurtarma ve koruma işlemlerini gerçekleştirmen ve sigortacı tarafından verilen talimatlara uymak,
- Aracının çalınması durumunda bunu öğrendiğin an derhal ilgili mercilere ve sigorta şirketine haber vermek,
- Zorunlu durumlar haricinde kazanın gerçekleştiği yerde hiçbir değişiklik yapmamak,
- Sigorta şirketinin istediği bilgiler ayrıntılı şekilde ifade etmeli ve gerekli belgeleri sigorta şirketine vermek,
- Gerçekleşen kaza üçüncü kişilerin kusurlu hareketleri neticesinde meydana gelmiş ise görgü tanıklarının kimlikleri ve adresleri yetkili mercilere bildirmek ve mümkünse görgü tutanağı tutturmak ile yükümlü olursun.
Sigorta poliçesinde belirtmediğin kişisel eşyaların kasko sigortası kapsamına dâhil değildir.
Önceden belirlemiş olduğun tüm kişiler, hasarlı aracını anlaşmalı servise bırakılabilir.
Kaskonun araç anahtarının evden çalınması durumunu karşılaması için bu teminatı poliçene ekletmen gerekir. Aracının anahtarı evinden, poliçede belirtilen durumlarda ele geçirilir, çalınır veya çalınmaya teşebbüs edilirse hasar alabilir. Bu hasarlar, sigorta şirketin tarafından karşılanır.
Aracının TRAMER kaydı yoksa internet üzerinden kasko sigortası başvurusu yapamazsın.
Aracının çalınması durumunda ilgili merciler çalışma yapar. Bir ay (30 gün) içerisinde çalışmalar sonuca ulaşamazsa ilgili merciden aracının bulunamadığına dair yazılı belge alman gerekir. Belgeyi sigorta şirketine ulaştırdığın takdirde sigorta şirketi, tazminatı sana ödeme yapmak ile yükümlüdür. Ödemeden sonra aracın bulunursa sigorta şirketinden aldığın tazminatı iade etmen gerekir veya aracının mülkiyetini sigorta şirketine devredebilirsin.
Sigorta poliçesinde belirttiğin takdirde sonradan eklenen araç aksesuarları, kasko sigortasına dâhil olur. Ancak sigorta poliçende yer almıyor ise sözü geçen araç aksesuarları, kasko sigortası kapsamında yer almaz.
Eğer kasko sigortası kapsamında olan herhangi bir kaza gerçekleşirse sigorta eksperi; oluşan hasarın sebebini, boyutlarını ve özelliğini belirler.
İhtiyari mali mesuliyet ismiyle de anılan ihtiyari mali sorumluluk bir sigorta çeşididir. Bu sigorta çeşidi isteğe bağlı ek teminat olarak değerlendirilir. İhtiyari mali sorumluluk sigortası, eğer aracında zorunlu trafik sigortası sınırları dışında bir maddi hasar meydana gelirse sigorta poliçesinde belirtilen bölümleri teminat altına alır. Sen de ihtiyari mali sorumluluğu, kasko poliçene ekletebilirsin.
Kasko ücreti sigorta şirketlerine, ürünün teminat kapsamına, aracın marka modeline, aracın yaşına, hasar geçmişine göre değişmektedir. araç kasko ücretleri için temel alınan önemli kriterlerden biri de kasko değer listesidir. TSB’nin her ay güncellediği araçların ortalama piyasa değerleri kasko poliçe primlerini belirler. Çünkü araç pert olup sigortanın ödeme yapması gerektiğinde kasko değer listesindeki rayiç bedeller esas alınır.
Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Buick, Cadillac, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford, Geely, Honda, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lada, Lamborghini, Lancia, Land-rover, Lexus, Lincoln, Lotus, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Proton, Renault, Rolls Royce, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Ssangyong, Subaru, Suzuki, Tata, Tofaş, Toyota, Volkswagen, Volvo
20’den fazla sigorta şirketinden teklif al
En Uygun Fiyatlarla Zemura Sigorta’da !
Neden Zemura Sigorta?
Çünkü artık sigortanı saniyeler içinde kendin alabilirsin. Farklı ihtiyaçlar için düzenlenmiş anlaşılır ve ekonomik sigorta ürünleri Zemura Sigorta’da.
Hem de istediğin an, istediğin yerde. Üstelik sayısız soru cevaplamadan ve iletişim bilgilerini verdin diye her dakika rahatsız edilip hayattan bezdirilmeden…